неделя, 7 април 2013 г.

ПОЛИЦИЯТА КАТО ЧАСТ ОТ ОКУПАЦИЯТА

 Полицията като държавна структура и част от изпълнителната власт е създадена за репресии над цивилното население, без значение дали това е населението на страната или населението на окупирани територии. Това е прикрито зад определения като, грижи за опазването на обществения ред, противодействие на престъпността, оказване на съдействие на гражданите, държавните органи и обществените организации при осъществяване на законните им права и интереси. Т.е. живейте и се съобразявайте с правилата, които сме ви наложили. Полицията не противодейства на престъпността, а я създава и контролира. Самата полиция израства от престъпността и е чест от нея, колкото и парадоксално да ви звучи. Полицията е употребявана от властимащите да държи в страх и подчинение населението.

Искам още от сега да подчерая, че полицията и армията са две различни формирования и не бива да се бъркат едно с друго. Колкото и да им се иска на някой да представят полицията в същата светлина като армията, това ще им се отдава все по трудно. Колкото и филми да направят с „добрия полицай” – „екшън герой”, няма да повишат доверието и авторитета на полицията.

За да разграничите армия от полиция и в дъжавата си и в компанията си чиновете или имената на длъжностите трябва да се различават. Исторически двете институции са имали различни наименования в йерархията си. Карикатурно е да слагате чин Генерал на полицейски служител, колкото и да им се иска на полицаите да носят войнските звания те не са армия, за да се кичат с авторитета й. Вече ги наричат комисари и ще ви върна във времето на комисарите, но по-надолу. Полицията е паравоенно формирование.


В следващия пост ще ви разкажа историята на полицията.


*****

9 коментара:

  1. Това ли е имано предвид:
    Полицията "създава" и "контролира" престъпността, като разпорежда едно изнасилване на омъжена с нападение над съпруга ѝ, защото:
    1. Ще бъде поддържан страхът в обществото и оправдано съществуването на структурата. Работа за самата полиция.
    2. Изналвачът ще вкара съпруга в болница /работа за лекари/, но той ще умре /работа за погребални агенции, плащат се данъци/.
    3. Ще бъде прехвърляно имуществото на покойника /работа за нотариуси, плащат се данъци/.
    4. Жената ще забременее /работа за акушери, плащат се данъци/.
    5. Изнасилвачът ще бъде съден /работа за ангажираните в съдебната система, плащат се данъци и такси/.
    6. Изнасилвачът ще влезе в затвора /работа за надзирателите, които са към Министерство на правосъдието/.
    7. Събраните данъци ще бъдат използвани за финансиране на системата.

    И т.н. Или по-скоро този блог е пълна глупост.

    ОтговорИзтриване
  2. Не сте разбрали публикуваното, но ако така се разбират нещата сигурно и аз имам грешка като Ви поровкирам да профанизирате нещата по този начин.
    Надявам се в следващите публикации да стане ясно какво искам да кажа.

    ОтговорИзтриване
  3. как ще провокираш, глупости... ако няма престъпност как да се оправдае съществуването на полицията? никой не реже клона, на който стои, нормално. самата полиция израства от престъпността, правилно. и комисар рекс нямаше да яде пържоли ако нямаше кого да хапе... и да, карикатурно е да съществуват два паралелни чина "генерал", при положение че единият е такъв на едни хиляди, а полицейският такъв на няколко пъти повече хиляди.
    не профанизиране, а разясняване. вместо базовите общи приказки.
    и едно понятийно пояснение, относно единственото конкретно нещо в цялата публикация: полицията не е е паравоенна структура, защото не е допълнение към армията. паравоенни при нас няма, бопа не са такива. последните български паравоенни тук са четите по време на войните за нац. обединение.

    ОтговорИзтриване
  4. аз пиша за полицията като "нструмент"
    относно паравоенните образувания като партизани, полицаи, башибузуци, четници и хайдути ще напиша в следващите публикации.
    Радвам се, че има дискусия много Ви благодаря за това.

    ОтговорИзтриване
  5. да и още веднъж Ви благодаря, за интереса и коментарите. Приемам позитивно, провокира те ме да мисля и в друга посока и най вече ми давате обратна връзка.
    Надявам се да продължим дискусията и в следващи публикации, а и защо не да публикуваме нещо написано и от Вас. Ще го дискутираме, ще поспорим и съм сигурен, че ще се получи хубав пост.

    ОтговорИзтриване
  6. Съществуването на структурата зависи единствено от оперативната обстановка. В село с 50 население няма полицейско присъствие, защото няма престъпност. Ако такава има, се пренасочват кадри. Такава е причинно-следствената връзка от време оно.
    И може би думи като сарказъм и ирония биха ти влезли в употреба като благодариш за следващата "дискусия".

    ОтговорИзтриване
  7. Hi јust stumbled upοn your blog fгom Bing aftеr I
    entered in, "Blogger: MARKETING BATTLEFIELD" оr something sіmilaг (can't quite remember exactly). In any case, I'm grateful I found it because your content is exactlу whаt I'm searching for (writing a university paper) and I hope you don't mind if I
    colleсt some information fгom here and Ι will of course credіt you aѕ the refeгencе.
    Many thanks.

    Feel free to surf to my blog post - accident medical claims

    ОтговорИзтриване
  8. Yes I agree, you can use my Blog free of charge but show the link like a reference

    ОтговорИзтриване